Відсудять $ 3,6 млрд і ризикуємо збанкрутувати. Чого Україні буде коштувати повернення Мотор Січі

2021-07-03

Напередодні розв'язки история продаж-продажи "Мотор Січі" (МС) стала этой не більш заплутаною. Рішення повернути найбільшого світового виробника авіадвигунів "у власність українського народу", що, як заявив секретар РНБО Олексій Данилов, що не передбачає націоналізацію, навіть в цьому випадку складщу перед владением.

Перед ними не все юридиции, а также питание, необязательное обслуживание, необходимое для предоставления услуг, так и в самом почтовом отношении необязательного для компенсации убытков китайских инвесторов от компании Skyrizon.

Націоналізація "Мотор Січі": в парламенте готують "бездоганний" законопроект

Компенсацію, пообіцяв Данилов, все акціонери мс обовъязко отримають, але самі вони определять свою збитки в непідйомні для україни $ 3,6 млрд. Кошти китайские инвесторы будут продавать товары в Украине в международном суде, на условиях в яком, на думку судебных заседаний, у них все возможности и розраховувати.

Народним депутатам, заразилсяим розробкою закон о повернении МС у власність українського народу, доведеться писати його з оглядкою на международный арбітраж и, обозначав главу партії "Слуга Народу" Олександр Корногієнко, оформити "юриди.

Можете узнать, как это сделать, получить компенсацию до меншій сумі, складно сказати, чи окупляться без можливості подальшого виходу "Мотор Січі" на ринок КНР. Без ць в одну строну, прогнозують скептики, компанія може стати банкрутом.

Про возможности участия в долі "Мотор Січі", а также про те, чи є можливість розвитку без китайского спонсорства - и виключа в його "націоналізація" - UBR.ua розпитав експертів.

Skyrizon, Богуслаєв, DCH - сторони конфлікту
Рішення української влади чекають 4 інтересантом. Поза Україною - китайские инвесторы и защищают права владельца Китаю, а так же геополитические супернеры со Сполучениками Статов, которые хотят пройти переходное запорное заведение и контроль над компанией из КНР.

Причина - ймовірно наступний для этого вивезення унікальних технологій, в том числе дозволя виробляти продукцію і військового значения, на територію Народної республіки.

В 2017 году, когда стало известно о продажах Вячеславом Богуслаєвим и владельцами "Мотор Січі" 56% ї акцій на користь Skyrizon (сгодом заарешани СБУ), були озвучены плани побудувати в китайском копорічі Чунів.

Укроборонпром збільшив обсяги виробництва зброї и техніки

Нинішня українська влада в контексті цього такожа нагадовать про співпрацю КНР з Росією. У спільному китайско-російському проекту транспортного вертольота AHL роль МС була ключовою - без авіадвигуна підпримства його досі не вдалося реалізувати.

"Інформація, що поставляється в Китай продукція" Мотор Січі "- это в основном двигатели для вертольотів и деякі для літаків, які були зробленіго часу на Антонові. цикл розробки и випуску двигунів, але він не покривает спектр всего потребителя самого Кита. ВЦРТІ) Богдан Долінце.

З української сторони активными учасниками подій - крім держави і Вячеслава Богуслаєва, в статусі почесного президента и зараз зберігає оперативная управління заводом - виступає холдинг DCH бізнесмена Олександра Ярославського. С 2019 года, - коли Skyrizon не вдалося виторгувати покупку заводу передаче 25% акцій державного Укроборонпрому, - DCH на тих же умовах ставка для Китая новим союзником у справі легалізації покупки активу.

Цьего зроби не вдалося через антимонопольный комитету (акціонери і DCH 4 раз и безуспешно подавали туди відповідну заяву), після чого в компаниії спробуцинисью отриматию контроль над запорівалії на підпримінсья зініційнізітіна зінітійній планітю.

В результате владелец Skyrizon піддалися українським санкцій, а затем акціонерів було розігнано СБУ.

У DCH вважають, націоналізація вигідна Богуслаєву для збереження контролю над заводом. Богуслаєв в свою чергу назвав збори акціонерів "спробою рейдерского захоплення" МС. Але незважаючи на протиріччя, сторони в результате сходиться на думці, що с китайцами потрібно домовлятися - інакше бюджет втратить значних сум.

Перспективируйте арбітражу: запитуйте "у Галапагоських островов"
Як підкреслюв В'ячеслав Богуслаев, за продажи 56% акцій підприємство раніше отримало 100 млн кредиту, який необхідно не тільки повернути, и его разіоналізації исправили "неустойку, вигоду". Сумарно китайские инвесторы оцінюю свої втрати в $ 3,6 млрд.

При неможливості їх виплати єдиним варіантом залишається домовлятися с китайцами - на думку Богуслава, для этого требуются дати можливість придать 35% акцій МС, а решающая закріпити за державою. Втім, сам механізм може мати варіанти.

Найближчим часом "Мотор Січ" повернуть народу, - секретар РНБО

"Остання великая націонализація в Украине - вход державы в капітал Приватбанку - фактично відбулася за рахунок випуску ОВДП, які примусово обміняли там акції. , так і пул міноритарних ", - обозначив Долінце.

В іншому випадку, як вважають в DCH, "за високою часткою ймовірності" $ 3,6 млрд будуть стягнуты за України в міжнародном арбітражі.

Згоден з останнім і адвокат, старший партнер ЮФ "Кравець і партнери" Ростислав Кравець, який UBR.ua думку, що "хочу би яким був закон, він не пом'якшить рішення арбітражу".

"Націоналізацію не может быть проведено в сpедствующему законодательному полy. Поетом спроба прикрити виходять за ринкови рамки дії законами, написаними сьогодними, перед тем, из украинских буде стягнуты збитки, судебные экзамены - экзаменационные экзамены.

У своей чергу керуючий партнер ЮК "Наказ" Філіп Орлов обозначив, що націоналізація, якщо "вона не буде мати чесного механізму компенсації для чесного покупця, називається крадіжкою". Якщо ж інвестор проявил нечесно - через фіктивні підприємства или мав прихованого бенефіціара - то это потрібно доводити правоохоронним органам. А потім, на базі наявних доказів, пред'явити позицію держави в международном суде.

Доведение незаконченных операций, Украина может передать необязательные данные в соответствии с частями, которые могут потребоваться в Китае. На те, со Skyrizon ще в 2016 году придбала акції "Мотор Січі" у офшорных фірм, вказував і Олександр Данилов.

Він констатував, що держава буде визнавати тільки ті інвестиції, які зайшли на банковские рахунки, офіційно перебувають на території України. Тим, хто інвестував "в Галапагоські острова", Данилов порадив: "у кого купували, у того і питайте".

Проте в Skyrizon и DCH вважають угоду абсолютно законною. Як вказу Ростислав Кравець, визнаючи незаконными угоди через офшори, українській владі необхідно бути послідовними, і "направить питання в" Рошен "," Запоріжсталі "ініні великих підприємств в Українські місті цистії.

Банкрутство без Китаю и розвитку: ризики націоналізації
У сво пресму прес-релізі від 12 дней, реагуючи на повідпримление по ціоналізацію підприємства, в DCH перерахували ризики, чтобы випливать за это рішенням.

Як застерігають в групе компаній, "в умовах важного финансового становища державы Україна" у нього не буде внутренних и инвестиционных ресурсов забезпечить потреби заводу, який через цеж почне дегрутувства.

Поток відбудеться в глобальном криза во всём українськом авіабудуванні, в чималому ступени залежить від розробок запорізького заводу. Серед них і підприємство "Антонов", і конструкторське бюро "Івченко-Прогрес".

"І" Мотор Січ ", і" Івченко-Прогрес "глибоко пов'язані. Його розробки фактично реалізовуються у вигляді двигунів МС", - пояснив Долінце.

У DCH бачать причину майбутнього банкрутства предприятий в том числе, для ринок КНР після рішення про націонализацію для Украины неоднородно буде закритий, а мисцеві замовлення - анульовані.

Тверда позиція китайского уряду виявилася не тільки в заявах посла КНР в Україні, які закликав своїх візаві забезпечить захист прав китайских компаньонов, але і в послідувала за эту поїздці китайської бізнізніз-е.

Але, як зазначив експерт ВЦРТІ Долінце, хоча китайские замовники в структурі експорту "Мотор Січі" дійсно займають першість, а его им самим переориентироваться на иинобників авіадвигунів поки.

"Крім того, потрібно враховувати, для самій Skyrizon теж є внутренние проблемы на китайском ринку двигунівів. Замовники двигунів не є структури Ярославского, і не Skyrizon, а также їх прогнозы можуть бути на иностранном гостевом тежу". них можна було б відмовитися, це б уже зробили - в доступній для огляду перспективі вона в Китаї ще буде збережуться ", - говорит Долінце.

При цьому, стануть китайские инвесторы одними з власників компании, чи ні, в подальшому КНР буде рухатися до створення управляющих авіадвигунів, вважає Долінце. У цих умовах єдиним виходом для збереження нинішнього конкурентної переваги "Мотор Січі" є дорога модернізація заводу.

деталі за посиланням:https://ubr.ua/market/industrial/3-6-mlrd-pljus-risk-bankrotstva-cheho-ukraintsam-budet-stoit-vozvrashchenie-motor-sichi-4000404

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості