Україна стала ближче до висновку "промислового безвіза" - Мінекономіки

2021-07-07

Експерти ЄС представили звіт, згідно з яким Україна рухається до "промислового безвізу" впевнено, системно і планомірно.
Українська законодавча база має високу відповідність з базою Євросоюзу, цей етап є вагомим на шляху до укладення "промислового безвіза". Про це свідчить перший офіційний звіт попередньої оціночної місії ЄС, повідомляє прес-служба Мінекономіки.
"Ми стали ще на один важливий крок ближче до висновку" промислового безвіза ". Перший звіт експертів місії ЄС з високою позитивною оцінкою відповідності нашої нормативно-законодавчої бази до бази ЄС - це дійсно зелене світло для подальших важливих етапів", - підкреслив міністр економіки Ігор Петрашко.
За його словами, країна до "промислового безвізу" рухається впевнено, системно і планомірно. До того ж, зазначив Петрашко, вперше за багато років пройшла комплексна оцінка всіх документів, необхідних для укладення угоди.
Фахівці оцінили рівень транспозиції кожного з 80 нормативних актів ЄС, впровадження яких буде необхідно для укладення угоди по "промисловому безвізу".
Відзначається, що 67 документів застосували законодавчих актів ЄС належним чином, а по 13 документам робота триває. По шести з них надані проекти відповідних нормативних актів ЄС.
Експерти ЄС дали відповідні рекомендації, визначили питання, необхідні для врегулювання на стадії підготовки до укладення угод, а також зробили висновок, що національна інфраструктура якості працює на основі норм і принципів ЄС.
Тепер починається оцінка роботи інституцій, що є ще одним етапом до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції ( "промислового безвіза").
У найближчий місяць почнеться комплексний аудит роботи всіх інститутів у сфері технічного регулювання.
Напередодні повідомлялося, що Мінекономіки спростувало регулювання цін на преміум-паливо.
Нагадаємо, за оцінками експертів, Україна відновиться від коронакрізіса за 2-3 роки. У минулому році економіка втратила 4%, але в цьому році очікується зростання ВВП на 4,1%. У наступні два роки темпи зростання будуть нижчими - 3,5% і 3,9%.
 
Новини від Корреспондент.net

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості