Продовження квот на сталь з боку ЄС актуалізує питання розширення внутрішнього ринку в Україні

2021-06-28

"Про це має подбати держава. Значно збільшити внутрішній попит на сталь можна за допомогою реалізації великих інфраструктурних проектів, програм модернізації та оновлення рухомого складу на ж / д і в сфері муніципального транспорту. Кожна з таких програм може стати драйвером зростання як для суміжних галузей, так і для економіки в цілому ", - вважає він.

Д.Шпенов звернув увагу на те, що за рішення про продовження квот на імпорт сталі в ЄС проголосували 17 країн. Обмеження будуть продовжені ще на три роки. До кінця червня Єврокомісія офіційно оголосить про це рішення, і воно вступить в силу.

"Для України продовження сталевих квот вкрай невигідно. За багатьма товарними позиціями ми вже практично вибрали квоти на цей рік", - зазначає політик.

Як відомо, незважаючи на значний дефіцит стали всередині ЄС і високі ціни на дану продукцію, Європейський Союз прийняв рішення продовжити обмеження.

Це відбувається на тлі того, що ціни на автомобільні марки стали злетіли до рівня 1,3 тис дол за тонну. Європейські автовиробники, які насилу пережили карантинні обмеження, виявилися знову в кризових умовах. Їм не вистачає стали, щоб забезпечити безперебійну роботу складальних ліній. Європейська асоціація автовиробників (ACEA) офіційно заявила, що не довіряє заявам сталеливарників про загрози, які несе імпорт. Виробників стали звинувачують в отриманні надприбутків на тлі відсутності конкуренції і пікових значень цін.

За оцінкою Assofermet Acciai, італійської асоціації металотрейдерів, в 2021-2022 роках споживання сталі в Європейському Союзі буде рости. Однак уже сьогодні європейські металурги не встигають задовольнити попит, і споживачам доводиться буквально боротися за право отримати продукцію першим і вчасно. Це ще більше погіршує аномальне зростання цін на сталь. Експерти вважають, що продовження імпортних квот підніме ціни на новий піковий рівень.

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості