Нафта зросла в ціні на очікуваннях падіння запасів в США

2021-07-13

За даними Bloomberg станом на 9:38, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 0,08%.

При цьому ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI виросла до 74,22 долара за барель, додавши 0,16%.

деталі

Нафта зросла в ціні у вівторок, відновившись після падіння напередодні, оскільки очікування подальшого скорочення запасів палива в США переважили побоювання, що поширення варіантів COVID-19 може зірвати відновлення світової економіки, пише Reuters.

Що було раніше

2 квітня Організація країн-експортерів нафти, Росія і їх союзники, група, відома як ОПЕК +, погодилися послабити обмеження видобутку на 350 тис. Барелів на добу в травні, ще на 350 тис. Барелів на добу в червні і ще на 400 тис. барелів на добу або близько того в липні.

В ОПЕК +1 червня погодили, що будуть дотримуватися свого плану по збільшенню поставок на 2 мільйони барелів на день і відповідної угоди щодо збільшення в липні. Наступне засідання відбулося на початку липня, проте безрезультатно.

Нагадаємо, світовий ринок нафти 9 березня 2020 го пережив "чорний понеділок" - найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни в Перській затоці. Після цього на ринку нафти сталося ще кілька обвалів цін - на тлі ситуації з коронавірусів і обмежень через пандемію в найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня 2020 го країни-члени ОПЕК +, в тому числі РФ, домовилися скоротити видобуток нафти в умовах пандемії.

Укладена угода ОПЕК + про скорочення видобутку передбачало обмеження видобутку до кінця 2020 року на 7,7 млн ??барелів на добу. У квітневому угоді ОПЕК + виробникам було запропоновано скорочення видобутку до 5,8 млн барелів на день з початку 2 021-го до кінця квітня 2022 року. Втім, умови змінили на зустрічі 3 грудня 2020 року.

Країни ОПЕК +, в тому числі РФ, 3 грудня минулого року домовилися залишити в силі обмеження на видобуток нафти, які діяли з весни 2020 року. Однак, з певними послабленнями. Так, ОПЕК + підтвердила домовленості про повернення на ринок 2 млн барелів, але повернення повинно бути поступовим, з урахуванням ситуації на ринку. Умови угоди домовилися переглядати щомісяця.

 Детально за посиланням ?

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості