Україні вигідніше переробляти брухт всередині країни, а не експортувати його - експерти

2021-09-30

Україна протягом во всем направлении определяет высокие темпы экспорта металлообрабатывающих предприятий, показатели близких до рекордных за останні кілька років. Это призвано не тільки просто доїв на металлургических предприятиях, які втрачають експортні замовлення, а й прямих втрат бюджету. Якщо не достигнет тимчасовий мораторій на вивиз брухту, то держава Україна буде втрачати по 20 млрд. Грн. на пік. Про це пише Бізнес-портал UAprom в статті "Дефіцитне сировину: чому Україні вигідно заборонити экспорт брухту".
 "Металобрухт - стратегия и дефіцитне сиров для металургии. Жидкая промышленная технология не дозирует в первую очередь сталь без брутто. В той же час в Україні лому пада вже 20 років поспіль, і за аналитическими исследованиями 2020. , - пояснює президент "Укрметаллургпрома" Олександр Каленков. Тим часом, экспорт металлооборудования на зовущие ринки в січні-серпні 2021 року збільшилися майже в 20 разів и склали 410 тис. Т. Найбільші обсяги експорту припали на літній період: в червні вивезли 85 тис. Т, липні - 103 тис. Т, серпні - 75 тис. т.
 У Федеральной робототехники виступають для тех, для Україна експортувала продукцію с добавлением вартістю, а не сировину, до того ж без-якої переробки. "Я вже неодноразово говорив, директор украинского производственного округа. У этого предприятия - это безконтрольный экспортный бизнес.
 Приглашение заборони по экспортным промышленным предприятиям позволяет стати стратегическим производством влади, запросы дозволить забезпечить судебных производств критично важою сировою в довгостроковій аналитических исследованиях, вважає Ігор Гужа, Украина Ігор Гужа, Украина Ігор Гужа, Украина економехнических наук. В Україні лом використовую сталь для управляющих потреб. А для економіки країни набагато вигідніше, щоб лом перероблявся в продукцію с доданою вартістю всередині країни, ніж сировина йшло на экспорт, додає експерт.

 В "Укрметаллургпроме" стверджують, що 1 тонна експортованого брухту дає державі близько 1,8 тис. Грн. (Еквівалент мита в 58 євро), тоді як 1 тонна брухту, переробленого в сталь, приносить 8,2 тис. Грн. податків.



 "Якщо не достигнет мораторій на экспорт металлообруча, Україна щорічно втрачатиме 20 млрд. Долларов США, 5 млн. Т у виробництві сталі, 2,4% ВВП Украины, $ 1,4 млрд. Валютных надходжень. 'ятати, що брухтозагівельних галузь - це все ще тіньовий бізнес, незважаючи на прийнятий закон про обілення галузі, і экспортне ціноутворення - непрозоре, що так призожить в втрат бюджету "десятки мільівівів

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості