ЄС створить квантову систему захищеного зв'язку

2021-07-29

Країни Євросоюзу приєдналися до Декларації EuroQCI, яка передбачає участь у розвитку нової квантової комунікаційної системи. Вона повинна запрацювати вже до 2027 року.

"Ірландія підписала Декларацію EuroQCI. Це означає, що всі 27 країн-членів ЄС зобов'язалися працювати разом, поряд з Європейською Комісією та Європейським космічним агентством (ESA), над розвитком EuroQCI - захищеної квантової комунікаційної інфраструктури, яка з'єднає весь ЄС. EuroQCI буде частиною захищеної системи зв'язку космічного базування, створення якої зараз планує Єврокомісія ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що високопродуктивна і захищене комунікаційне мережу має важливе значення для повсякденної роботи європейського бізнесу, закладів освіти та урядових установ, для обміну інформацією та швидкої адаптації в умовах кризи.

Єврокомісія в даний час планує створення супутникової захищеної системи зв'язку, яка забезпечить високошвидкісний широкосмуговий доступ до комунікаційних послуг на всій території Європи.

Частиною цього проекту є створення EuroQCI, яка повинна забезпечити захист чутливих ліній комунікації та баз даних, і сприяти захисту критичної інфраструктури.

Такий захист буде досягатися за рахунок систем інтегрованої квантової криптографії, які будуть інтегровані в звичайну комунікаційну інфраструктуру, що дасть їй додаткові засоби безпеки на основі квантової фізики, наприклад, за рахунок введення квантових ключів для декодування інформації.

За задумом, такий підхід повинен захистити лінії комунікацій між урядовими установами, муніципальними органами і посольствами, а також між важливими соціальними структурами, такими як лікувальні установи або енергетичні мережі.

Нова квантова система EuroQCI повинна вийти на повну функціональність до 2027 року.

економічна правда.


Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості