Українські авіаційні підприємства спільно зі швейцарцями розробляють конвертоплан Sirius Jet

2021-11-10

Українська компанія АТ “ФЕД” спільно зі швейцарською Saunber Engineering AG та Sirius Aviation розробляють електролітак з дальністю польоту 800 км.

Розробка отримала назву Sirius Jet – це нестандартний конвертоплан, який отримав двигуни встановлені в крилах, що унікально для таких літаків. Завдяки такій конструкції, конвертоплан розвиватиме швидкість до 310 км/год або 500 км/год, перевозитиме до 5 пасажирів або до 500 кг корисного навантаження.

З українського боку, окрім харківського “ФЕД”, залучені такі підприємства, як “Мотор Січ” та ДП “Антонов”. Українські підприємства займуться виробництвом двигунів, науково-дослідною конструкторською роботою, а на заводі “Антонов” вже проводяться аеродинамічні випробування моделі літального апарата.

У двох варіантах буде “серце” Sirius Jet – літій-іонні акумулятори, які забезпечать 240 км польоту на водневих паливних елементах, що збільшують радіус до 800 км та дозволять розвивати максимальну швидкість до 500 км/год.

Тяга забезпечується 24 вентиляторами, що створюють високу підйомну тягу. Корпус конвертоплана створюється зі спеціальних композитних матеріалів. 
Наразі проводяться тестування окремих систем літака. Успішно завершились випробування двигунів. Перший політ апарата планується у II-III кварталі 2022 року, а комерційна експлуатація з 2025 року. Орієнтовна вартість однієї одиниці оцінюють у 4 мільйони доларів.


детально за посиланням

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості