Мінекономіки ініціювало заборону на експорт металобрухту

2021-10-05

Міністерство економіки пропонує ввести заборону на експорт брухту чорних металів (металобрухту) до 31 грудня 2022 року. Про це свідчить відповідний проект постанови Кабміну.

За даними відомства, за рік ціна на металобрухт виросла майже вдвічі - з $ 265 за тонну в травні 2020 року до $ 499 в травні 2021-го. Таке зростання цін привів до динамічного зростання експорту металобрухту з України протягом цього року.
За вісім місяців 2021 року українські підприємства експортували на суму $ 157,1 млн вагою 410,43 тис. Тонн. Експорт брухту чорних металів виріс в 29,5 рази в вартісних показниках і в 19,9 рази в кількісних показниках в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Якщо динаміка продовжиться, річний обсяг експорту металобрухту може перевищити 1 млн тонн, що складе більше половини загального обсягу поставок металобрухту на українські металургійні підприємства в 2020 році. У той же час в Україні може сформуватися дефіцит брухту - більше 500 тис. Тонн до кінця 2021-го.

"Забезпечення вітчизняних металургійних підприємств металобрухтом набуває стратегічного значення для безперебійного виробництва і поставки металопродукції для потреб вітчизняного військово-промислового комплексу, машинобудування, відновлення інфраструктури", - наголошується в пояснювальній записці.

                                  
детально за посиланням

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості