В Україні запущена друга онлайн-платформа з продажу сільгоспземель

2021-07-15

За прогнозами Concorde Capital на першому етапі відкриття ринку землі 1 га чорнозему буде коштувати в середньому біля $ 2000. Агрохолдинг-орендар буде платити орендну плату в розмірі $ 150-200 на рік. Гарантований рентний дохід очікується на рівні 7-10% річних. Зростання ціни землі прогнозується на рівні 15-20% на рік за аналогією з ціновими трендами більшості європейських країн після відкриття ринку землі.

В інвесткомпанії вважають, що інвестиції в купівлю землі більш прибуткова альтернатива інвестиціям в житлову нерухомість і банківські депозити.

При інвестиції в житлову нерухомість середній дохід становить 5-7% річних. Ставка за довгостроковими депозитами в гривні складає 6-8%, в доларах - 1-3% річних. У той час, як при здачі землі в оренду агрохолдингу інвестор отримає 7-10% річних.

KupiPai - другий онлайн-сервіс з продажу сільгоспземель, запущений в Україні за останній місяць. В кінці червня розпочала роботу платформа Доброзем, створена гендиректором агрохолдингу ІМК Алекс Ліссітса і екс-міністром Кабміну Дмитром Дубілетом.

31 березня 2020 року Рада прийняла закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Відповідно до закону з 1 липня фізособи-громадяни України зможуть купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Детальніше дивіться тут. За словами спікера Ради Дмитра Разумкова, ринок землі можуть відкрити і для іноземців, але тільки після референдуму.
24 червня генеральний директор агрохолдингу ІМК Алекс Ліссітса і екс-міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет оголосили про запуск онлайн-маркету землі Доброзем.


Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості