Алюміній на LME подорожчав до максимуму за 10 років

2021-09-08

Ф'ючерси на алюміній з постачанням через три місяці 30 серпня виростали на 2,9% - до $ 2726,5 за тонну, піку з травня 2011 року, пізніше в ході сесії ціни сповільнили зростання, опустившись до $ 2693 за тонну. Жовтневий контракт на Шанхайській ф'ючерсній біржі завершив торги зростанням на 1,2%, до 21,39 тис. Юанів ($ 3,311 тис.) За тонну, наблизившись до максимуму з серпня 2008 року.

Метал дорожчає під впливом політики китайської влади щодо скорочення викидів. Влада Гуансі-Чжуанського автономного району на півдні Китаю, великого центру виробництва алюмінію і глинозему, закликали посилити контроль над споживанням енергії. В кінці серпня в провінції Синьцзян, де виробляється близько 20% всього алюмінію в Китаї, були введені обмеження випуску для п'яти заводів.

За даними The Wall Street Journal, на світовому ринку досить алюмінію, але основна частина його запасів знаходиться в Азії. Американським і європейським покупцям важко його отримати через брак контейнерів, а трейдери перекладають на покупців зростаючу вартість фрахту.

Котирування світових алюмінієвих компаній ростуть. Акції Alcoa виросли на 90% в поточному році, норвезької Norsk Hydro AS - на 50%, "Русал" подорожчав на 50%.


                                                                                                          
Детально за посиланням

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості