NASA учит робопса Boston Dynamics искать признаки жизни на Марсе

2021-08-12

 Вважається, що печери - найважливіші місце для пошуку ознака життя на друге планетах. Однак виникає питання: як команда на Землі може ефективно досліджувати інший світ? Nasa і Boston Dynamics пропонують рішення - повністю автономні роботи.

Печери - одне з місць, де з найбільшою ймовірністю можна знайти ознаки життя на інших планетах. Справа в тому, що вони здатні забезпечувати захист від космічних променів і екстремальних коливань температури навколо нашої сонячної системи.

Проект NASA, який отримав назву BRAILLE, зараз працює над дослідженням марсіанських печер, які вже існують на Землі, щоб відточити ключові технології для майбутніх місій.

Як це буде працювати

Дослідники підкреслюють, що цей проект дозволив вперше в історії повністю автономним роботом вивчати ці типи печер. Їх довжина становить кілька сотень метрів. Крім того, вони обмежують зв'язок з поверхнею. Так, роботи ведуться місцевість без попередньої інформації про навколишнє середовище. У той же час дослідники за межами печери виконують дії, які вчені на Землі будуть виконувати під час реальної марсіанської місії.

За словами вчених, дослідження може в корені змінити наші уявлення про майбутніх місіях. До слова, печери є природним притулком для майбутніх астронавтів, які досліджують Марс або Місяць.




                                                                                                                        
Детально за посиланням

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості