В Україні дозволили одночасне оформлення прав на земельну ділянку і нерухомість на ньому

2021-09-09

Верховна Рада встановила порядок одночасного оформлення прав на земельну ділянку при отриманні прав на розташовану на ній нерухомість, а також зворотний порядок отримання прав на нерухомість в разі покупки пов'язаного з нею земельної ділянки.
Відповідний законопроект №5248 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт розташованого на ньому нерухомого майна)" парламент прийняв в цілому на засіданні 8 вересня голосами 301 народного депутата (при мінімально необхідних 226), передає Інтерфакс-Україна.

Законопроект вносить зміни до статті 120 Земельного кодексу України та статтю 377 Цивільного кодексу, встановлюючи, що предметом угоди, яка передбачає перехід права власності на нерухомість (крім багатоквартирних будинків) або її частина, розташовану на земельній ділянці (крім земель державної, комунальної власності), повинен бути також цю земельну ділянку (або його частина). Документ також регламентує зворотний порядок одночасного переходу прав на нерухоме майно в разі переходу прав на пов'язаний з ним земельну ділянку.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, реалізація цього закону сприятиме правовій визначеності в питаннях, пов'язаних з оформленням і переходом прав на земельну ділянку в разі набуття права власності на нерухоме майно (житловий будинок, будівлю або споруду), розміщене на ньому.

Даний законопроект був прийнятий за основу 17 червня 2021 року голосами 293 народних депутатів. В ході його розгляду 8 вересня в цілому не була підтримана жодна з семи запропонованих поправок.



                                                                                                            
детально за посиланням

Слідкуйте за новими замовленнями на нашому Telegram-каналі

Підписатись

Підпишіться на наш Telegram-канал,
щоб слідкувати за новими замовленнями

Telegram-канал Зроблю!

Поділитися

Поділитися:

Відправити на сторінку:

Відправити посилання
на цю сторінку

Сервіс пошуку виконавців для робіт в промисловості